

Alc. 13,5 %
TØR
Bogazkere
Diyarbakır / Østlige Anatolien
Garnet med rubin toner
Kompleks med tørre røde frugt aroma og krydrede noter.
Fyldig med velafbalancerede tanniner og lang stærk.
Modnet i 225 liters franske egetræsfade i 10 måneder .
Den serveres bedst ved temperatur 17-18° C
Den passer perfekt med T-bone steak, krydret og sauce røde kødretter,
grillet oksemørbrad, kebab, penne arrabiata og stærke oste
Vi har altid vores sikkerhed i top
Vi levere din ordre indenfor 1 - 3 dage på alle lagervarer
Druernes vugge fundet
Forskere at have bevis for, at stenalderfolk på egnen var de første, der dyrkede vin i Tyrkiet. Gamle druesorter som Bogazkere og Öküzgözü indeholder DNA, der gør det sandsynligt, at man her har oprindelsen til de moderne europæiske sorter.. Beviserne var rester af vinsten, man havde fundet i kar, som var tusinder af år gamle.http://www.vinavisen.dk/sider/Nyheder_2012-49
![]() |
International Wine Challenge-2 2018 Bronz Sommelier Wine Awards 2017 Bronz Monde Selection 2013 Guld |
Røde druer, der er dyrket i Anatolien, Diyarbakir er en af de mest værdifulde.
Lige syd for bjergene, der adskiller Mesopotamien den Anatolske højslette,
der på plateauet grus området mellem floderne Eufrat og Tigris, som nogle
gange er kalkholdig og leret, røde jord. Medium-kornet, mørk-farvet,
tykhudet tanninrig aroma af disse druer, som er den mest markante og
højt Mørbær, Figen, kirsebær, sort oliven, krydderier, dyr, dufte og
ordnær de er. Bogazkere kan modnes i Egetræstønde.